Ресурси партнерів

  • 1
    Європейський онлайн курс
  • dsds

    Європейський онлайн курс українською мовою для лікарів з питань лікування тютюнової залежності

    В курсі представлено чотири модуля з тестами, після проходження яких можна отримати міжнародний сертифікат на 2 міжнародних кредитних бали. Вперше вийшов у вільному доступі українською мовою онлайн посібник для лікарів “2018. Посібник з лікування тютюнової залежності” (4-е видання). Цей Європейський посібник складений провідними експертами в області допомоги у припиненні вживання тютюну та заснований на кращих практиках допомоги пацієнтам. Посилання на сторінку Європейської мережі з профілактики куріння та вживання тютюну (ENSP), де розміщений файл у pdf форматі для скачування (160 стор., 4 МБ)
  • 2
    Онлайн курси Всесвітньої організації охорони здоров’я
  • Онлайн курси Всесвітньої організації охорони здоров’я

  • 3
    Youtube канал "Трансформація охорони здоров`я" проекту USAID
  • Youtube канал "Трансформація охорони здоров`я" проекту USAID

  • 4
    Дитинство без насильства
  • Дитинство без насильства

    Згідно з дослідженням Ради Європи, кожна п`ята українська дитина – жертва сексуального насильства, кожна третя - фізичного, а кожна друга - психологічного. 600 тисяч дітей живуть у родинах зі складними життєвими обставинами, що підвищує ризики скоєння насильства. Насильство над дітьми впливає на функції мозку, психічне здоров`я, призводить до неінфекційних, інфекційних, хронічних захворювань, змінює інші сфери життя дитини. Часто лікар – єдиний спеціаліст, який бачить дитину та може виявити вчинене щодо неї насильство.

    Нашою дружньою - неурядовою організацією "Дитинство без насильства"

    https://www.facebook.com/childhood.without.violence/

    Міжнародною громадською організацією «Міжнародний центр розвитку і лідерства» (@МЦРЛ Україна) розроблено онлайн курс «Роль лікаря у запобіганні, виявленні та реагуванні на випадки насильства над дітьми», пройти який важливо як сімейним лікарям, педіатрам, медичним сестрам/братам так і фахівцям інших спеціальностей - хірургам, працівникам швидкої допомоги, травматологам, неврологам, офтальмологам, гінекологам в Україні. Мета курсу – розвиток компетентності лікарів в усіх регіонах України з питань виявлення й реагування на випадки насильства над дітьми. Детальна інформація за посиланням:

Інші ресурси